Gerdab.IR | گرداب

وبلاگ یوسف زهرا(س)

عمليات غافلگيرانه در فضاي سايبر

تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۸۸

يکي از غافلگيرکننده ترين عملياتهاي سپاه را به جرأت مي توان در عمليات اخير انهدام شبکه هاي سازمان يافته مستهجن مشاهده کرد. اجراي اصل غافلگيري در ارائه استراتژي جديد و رعايت اصل غافلگيري در تاکتيک، اجراي اين عمليات را غير قابل پيش بيني کرده بود.

تئوريسين هاي نظامي اصول جنگ را در 9 قسمت تعريف مي کنند که البته تلفيق چند اصل و يا تجزيه و تحليل يک اصل به چند قسمت، موجب کاهش و يا افزايش اين اصول مي شود.
اجراي اين اصول براي تهيه و هدايت جنگ را «استراتژي» و اجراي آن در ميدان نبرد را «تاکتيک» مي نامند.
يکي از اصول کلي و شناخته شده، «غافلگيري» است که در کارنامه سپاه هم در عرصه هاي نظامي و هم در عرصه هاي غيرنظامي به چشم مي خورد.
عملياتهاي بي شماري در دوران دفاع مقدس از سوي دلاور مردان سپاه بر پايه همين اصل شکل گرفت که موجب غافلگيري دشمن و نيز غافلگيري کارشناسان نظامي و سياسي دنيا شد که براي نمونه مي توان از عملياتهاي خيبر، طريق القدس و والفجر 8 (فتح فاو) ياد کرد.
يکي از غافلگيرکننده ترين عملياتهاي سپاه را به جرأت مي توان در عمليات اخير انهدام شبکه هاي سازمان يافته مستهجن مشاهده کرد. اجراي اصل غافلگيري در ارائه استراتژي جديد و رعايت اصل غافلگيري در تاکتيک، اجراي اين عمليات را غير قابل پيش بيني کرده بود.
غافلگيرکننده ترين بخش اين عمليات، تدوين استراتژي نويني است که با راه اندازي مرکز جرايم سازمان يافته سايبري سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از پيشترها تدوين شده بود.
پس از تصدي سردار جعفري در کسوت فرماندهي کل سپاه و براساس تجربيات وي در راه اندازي و هدايت مرکز راهبردي سپاه، لزوم تدوين استراتژي جديدي در سپاه احساس مي شد، زيرا معاندان انقلاب اسلامي، جبهه جديدي با عنوان ناتوي فرهنگي گشوده و از اين رهگذر، ارزشهاي اخلاقي و انساني ايرانيان را با شبيخون فرهنگي مورد حمله قرار داده بودند.
يکي از محورهاي اين جبهه در عرصه فضاي مجازي اينترنت شکل پذيرفت و دشمن با ايجاد هزاران سايت ضداخلاقي و ديني، اهداف ضد امنيتي را در راستاي براندازي نرم پيگيري مي کرد.
رويکرد جديد سپاه در رويارويي با شبکه هاي سازمان يافته ضد ديني و ضد امنيت، فرهنگ و عفت عمومي که در عمليات اخير علني شد، به معاندان انقلاب شوک وارد کرد و در حالي که شبکه هاي ماهواره اي شتابانه اين حرکت را مغاير با آزادي بيان و آن را مقوله اي سياسي قلمداد کرده و نتوانستند نگراني خود را از ورود سپاه به عرصه رفع تهديدات بزرگ در فضاي مجازي پنهان کنند صدور اعلاميه جديد مبني بر شناسايي و براندازي شبکه اي ديگر موسوم به پروژه هلندي تير خلاص را بر آنان شليک کرد.
دومين غافلگيري اين عمليات را بايد در تاکتيکهاي آن جستجو کرد. اين تاکتيکها نشان از توانمندي فراوان سپاه در عرصه «آي سي تي» و فضاي مجازي دارد که البته شايد بيان جزئيات آن به لحاظ امنيتي چندان مقدور نباشد.رهگيري مديران و دست اندرکاران سايتها، فراخوان و دستگيري آنان در حالي که درآمريکا و امارات (دبي) و برخي کشورهاي ديگر جلوس کرده بودند و پيچيدگي عمليات، نشان از اقتدار و اشراف اطلاعاتي- امنيتي سپاه دارد که موجب غافلگيري و سردرگمي دشمنان جبهه فرهنگي شد